Welkom op

Te groot?!

Misschien vraag je het wel eens af: ben ik ook te groot of te zwaar voor mijn pony? Hieronder leg ik jullie uit wanneer je nou te groot of te zwaar bent. Het is hele belangerijk dat je niet doorrijd als je te groot bent. Een pony laat namelijk niet merken als jij te groot bent, omdat het een kuddedier is (als een paard in het wild laat merken dat hij pijn heeft of zwak is dan pakt een roofdier hem) en laat dit daardoor alleen merken als het echt al HEEL erg is en hij heel veel pijn heeft. Als je toch doorrijd krijgt je pony last van zijn rug, is hij niet in baland door je lengte, kan zijn rug inzakken en heeft hij pijn. 

Waneer je echt te groot of te zwaar bent, ligt ook een beetje aan de pony. Wel kun je hieronder lezen waneer je ongeveer te zwaarn bent.

 

images.large.jpg

Zit  jij tussen de rode strepen? Dan pas je nog op de pony!' kom je voorbij de rode strepen dan ben jij te groot.

Dit is een ingezakte rug (dat komt doordat te zware mensen doorgereden hebben, of door een ziekte!) 

ppp1b.large.jpg

 

 

Twijfel je of je te groot bent? zet een duidelijke foto hieronder neer! (van de zijkant)

Reactie plaatsen

Reacties

Jolien Wuyts
2 maanden geleden

Mijn pony is tussen de 1,35 meter en 1,40 meter en ik ben 1,60 meter en ik weeg 45kg. Ben ik te zwaar of te groot? Mijn pony is heel smal hebouwd maar ook heel sterk met heel veel spieren.

Lara
2015-06-01

Sorry ik heb geen foto maar ik moet je wat vertellen ik ging op een pony rijden maar toen ik opstapte zij een mevrouw dat ik veel te groot was (ben ik niet) en toen moest ik er af en een meisje verschilt niet en die mocht gewoon wel en nog op een hele kleine ik ben ongeveer boven de streep en het lijkt op een wels maar dat is het niet

michaela
2015-05-22

mijn pony is een welsh a en ze is 1.32 en ik ben 1.62 en 50 kilo is dit te groot of te zwaar of kan het nog wel

Ilse
2015-03-08

mijn lease pony is 1.25 en ik ben zelf 1.45 ben ik te groot? ik weeg ongveer 35 kilo

kiki
2015-02-26

kijk

Lola
2014-12-28

Kijk

Hannah
2014-03-12

Gelukkig ben ik nog niet te groot voor mijn pony! Wat een opluchting!